Mondkapjes / Mondmaskers

Hieronder treft u informatie over mondkapjes / mondmaskers, zoals deze op de website van Carina Sterk worden aangeboden. Deze niet-medische mondkapjes / mondmaskers worden handgemaakt door Carina Sterk. De mondkapjes / mondmaskers zijn gemaakt van twee lagen katoen. De mogelijkheid bestaat tot het invoegen van extra filtermateriaal, zoals bijvoorbeeld dubbel gevouwen keukenpapier. Carina Sterk heeft voor haar mondkapjes / mondmaskers gebruik gemaakt van het patroon en de werkwijze van de FOD. De FOD is de afkorting van de Federatie Overheids Diensten Volksgezondheid (FOD) van België. Tevens is het patroon en werkwijze goedgekeurd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Andere patronen die op sociale media circuleren zijn veelal niet getest, dus mogelijk niet of minder veilig zijn. Na de vervaardiging van de mondkapjes / mondmaskers zijn deze allemaal op 60 graden gewassen en met hoge temperatuur gestreken. Dus bij de vervaardiging is de noodzakelijke zorgvuldigheid betracht

Wanneer te dragen?

Mondkapjes / mondmaskers zullen de komende weken en maanden een belangrijke rol gaan spelen en de bestrijding van de Coronacrisis. Zij zullen een bijdrage leveren aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Per 1 juni 2020 is het dragen van een mondkapje / mondmasker in het openbaar vervoer verplicht. Althans, zo is de situatie in Nederland. Maar, bent u zelf ziek thuis of is iemand anders ziek in je woning? Bent u in de supermarkt of op een plaats met weinig luchtcirculatie? Of op een plaats waar het drukker is dan wat u zelf als veilig ervaart? Behoort u tot een risicovolle groep? Dan kan een mondmasker nuttig zijn, mits u het correct draagt en behandelt.

Alles wat je moet weten over een mondkapje / mondmasker

Wilt u de informatie opgenomen in het Youtube filmpje nog een keer compact nalezen? Dan kunt u het onderstaande document ‘Alles wat je moet weten over mondmaskers’ hieronder downloaden.

Wilt u nog meer details lezen over de mondkapjes en het maakproces? Dan verwijs ik u graag naar de Belgische website maakjemondmasker.be

BELANGRIJK: een mondkapje / mondmasker is een belangrijk onderdeel van onze exitstrategie. Echter, blijven basisregels zoals voldoende afstand houden, jezelf isoleren als je ziek bent en regelmatig je handen wassen de belangrijkste aandachtspunten.

Disclaimer

Carina Sterk is niet verantwoordelijk voor onjuist gebruik en de veiligheid van het mondkapje / mondmasker. Wij werken met een door de FOD in België goedgekeurd patroon. Wij benadrukken dat u met het mondkapje óók te allen tijde de RIVM richtlijnen volgt. Leest u tevens de aanwijzingen hoe u het mondkapje / mondmasker veilig gebruikt. Dit geldt ook voor hoe u het mondkapje / mondmasker op- en afzet.

Een handgemaakt mondkapje biedt geen (absolute) bescherming tegen het Corona-virus. Wel zorgt het ervoor dat je minder snel anderen besmet indien je onbewust Corona bij je draagt. Daarvoor geldt wel dat u de richtlijnen volgt over het gebruik van het mondkapje / mondmasker.

LET OP: ook bij het dragen van een mondkapje / mondmasker dient u ook altijd stringent de aanbevelingen van het RIVM in acht nemen! Dit laatste kan niet genoeg benadrukt worden.

Met deze informatiepagina wil Carina Sterk de juiste informatie over mondkapjes / mondmaskers en over het dragen ervan bevorderen.

Wilt u de beschikbare mondkapjes / mondmaskers verder bekijken, dan kunt u op onderstaande producten klikken. U kunt ook naar de webwinkel van Carina Sterk gaan. Wilt u meer over Carina Sterk te weten komen, klik dan hier.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00